Connect with us

Парламент

Дясната ръка на Слави си изпусна нервите: Денков се оказа лъжец за пореден път, но не и за последен

Published

on

„Да приемаш безусловно афганистанци и сирийци само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство, защото тези хора поставят под заплаха националната сигурност на България“.

Това каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, предаде Блиц.

В текста на декларацията се припомня, че в края на миналата година кабинетът Денков е подписал споразумение с Австрия, в което е поет ангажиментът: „незабавно връщане на всички лица, търсещи убежище, за които България и Румъния отговарят, съгласно регламента от Дъблин, без никакви ограничения, особено по отношение на броя на хората, които трябва да бъдат върнати в рамките на един месец и чрез гарантиране на максимум три дни за връщане, приемане и поемане на отговорност. В момента това е особено важно по отношение на афганистанските и сирийски граждани, търсещи убежище“.

Йорданов цитира документа от споразумението. Той посочи, че тогава Денков е излъгал, че това не е вярно и е обвинил всички в манипулация.

„Ние извадихме документ от Австрийския парламент, в които министърът на вътрешните работи Герхард Карнер на Австрия казва в официален документ, че България се е съгласила да приеме обратно от Австрия  6619 емигранти“, заяви Тошко Йорданов.

Правителството на Денков твърди, че са пристигнали само 18 човека, коментира Йорданов и добави, че е малко трудно да се повярва, че е вдигнат цял самолет със 148 места само за 18 човека. Да не се окаже достоверна и получената по-рано информация, че на борда е имало 142 човека, попита Йорданов и добави, че малко по-късно е кацнал втори чартър от Брюксел през Загреб до София.

По думите на депутата той също е изтрит от информационното табло на летище София и там също не било ясно колко афганистанци са ни докарали.

Премиерът Денков всъщност се оказа лъжец за пореден път, не и за последен. Господа и дами от „сглобката“, ние сме български граждани и вие нямате право да криете от нас и от хората истината, каза Йорданов. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени