Connect with us

Гербери

Борисов отсече: Ако не се разберат – няма да има ротация! Ще си платим тези три години целият народ

Published

on

Ако Денков и Габриел се разберат, ще видим какво ще ни предложат, ако не се разберат – няма да има ротация“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос чий ще е външният министър след ротацията.

„Въпросът е да не се стигне до цугцванг. Или до ситуация, в който всеки шах, ще се окаже грешен. За нас министрите са по-скоро дами и офицери“, коментира Борисов думите на президента Румен Радев, който определи министрите като пешки.

„Не съм за смяната на министър Кирил Вътев. При земеделците има разделение и километрични списъци с искания“, обясни Борисов, цитиран от Блиц.

„Всеки ход им е грешен и на едните и на другите. Земеделците додеяха на хората, на всички им тежи затварянето на пътища. Затова съм бил срещу дългите протести“, коментира той. 

Борисов се подразни, че журналисти твърдели, че е съученик със Зоров. „Със Зоров имаме 10 г. разлика. Аз не го подкрепям. Да запазим добрия тон. Разделението между тях, километричните искания, неотчитането на връзката между земеделците и животновъдите, между оранжериите и полето…“, посочи още той.

Ще си платим тези три години целият народ. Когато аз управлявах България такъв самолет нямаше да има. Хубавото на тази работа е, че МВР работи много по-добре, полицията дава много по-добри резултати. Постепенно този проблем, нанесен в последните 3 години, ще го коригираме“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и случая с убийството на Нотариуса.

Фичеци, пиратки, какво ли не има през годините. Това, което до момента знаем, магистрати, прокурори, смяна на самоличности, много мощна система го прави и тя трябва да се унищожи.

„До мен не е дошъл още Законът за електронните съобщения. Не им чета сайта на ПП. Ако има подобно нещо, мога да гарантирам от страна на нашите 69 депутати, това е, че няма да позволим цензура“, каза още Борисов по повод предлаганите промени от ПП-ДБ в Закона за електронните съобщения.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени