Connect with us

Fake Harvard

Тя предложи ГЕРБ да вземе министерството на Асен Василев и срина Денков: Много е малък, за да го видят на запад!

Published

on

„ПП си играят със ситуацията, не може само те да изискват и да слагат червени линии. Още по-малко не се постараха да покажат тези месеци, че Денков е този външен фактор, без който не можем във външната ни политика“, заяви политиологът доц. Татяна Буруджиева и добави, че ако се гледат преговорите с Австрия и Нидерландия, то едва ли можем да кажем, че сегашния премиер има общо. „Ще продължат да не забелязват Денков на запад, защото той е фукция на Кирил Петков, а не е сериозна и специална фигура“, добави Буруджиева.

По думите ѝ няма проблем с евроатлантическата ориентация и ако ПП искат по-различна международна политика за България трябва да си кажат.

Тя прогнозира, че атаките към вътрешния министър Калин Стоянов са стремеж към овладяване на силовите ведомства. „Много активен в процеса на натиск и обвинения към вътрешния министър беше г-н Атанасов, както и хора от ДБ, които твърдят, че няма да гласуват за правителство, ако този министър е там”, допълни Буруджиева и поясни, че атаката към Стоянов е започнала по време на изборите.

Политологът заяви, че ако е на мястото на ГЕРБ би се пошегувала с ПП-ДБ като им каже, че ще замени външното с финансовото министерство. „Не може да се съобразяваш само със себе си. Как биха реагирали ПП, ако този финансов министър не може и това е червената линия, която ГЕРБ поиска?“, попита тя.

Доцентът не изключи възможността за формиране на ново мнозинство в рамките на този парламент:

„Може да е всички срещу ПП-ДБ, за да ги махнат от властта, ако продължават да си играят сякаш е играчка. Може както в СОС стана. Терзиев не можа да разбере, че кметът създава мнозинства, а ние сега се занимаваме коя партия какво е казала. Никой не казва, че Терзиев не си върши работата“, заключи Буруджиева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени