Connect with us

Гербери

Големи новини от Египет: Падат визите за дипломати, ще си сътрудничим в областта на отбраната и природния газ

Published

on

Три споразумения за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между България и Египет бяха подписани днес в Новата административна столица на Египет – Споразумение за взаимно освобождаване от изискванията за притежаване на визи за краткосрочно пребиваване за притежателите на дипломатически и служебни паспорти, Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната и Споразумение за сътрудничество в областта на природния газ, предава Лупа.бг.

Това се случи по време на официалното посещение на вицепремиера и външен министър Мария Габриел и водената от нея делегация. Част от нея са министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.

На 7 февруари Министерският съвет одобри споразумението между България и Египет за взаимно освобождаване от изискванията за притежаване на визи за краткосрочно пребиваване на притежателите на дипломатически и служебни паспорти. С премахването на визовите изисквания за притежателите на дипломатически и служебни паспорти ще бъде даден тласък за активизиране на политическия диалог и бизнес контактите между двете държави, съобщиха тогава от правителствената информационна служба.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени