Connect with us

Нюзрум

Пеевски се ядоса на ПП: Защо мълчаха 9 месеца?! Ротацията става безсмислена!

Published

on

„Ако ПП-ДБ вземат още едно министерство – взимат всичко. Какъв е смисълът от ротация, това тя става безсмислена“, заяви председателят на ПГ на ДПС. Делян Пеевски настоя, че ПП-ДБ трябва да си изпълнят договорката,  Николай Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой да отиде във външно, предава „Трибюн“.

„ПП-ДБ се опитват да изопачат нещата. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземат министерството. Това министерство е на ГЕРБ и те решават какво да се случи“, коментира депутатът от ДПС. Според него те и сега имали всичко – цялата власт и премиер.

Пеевски се ядоса, че ПП-ДБ са мълчали 9 месеца, а сега се събудили точно преди ротацията – сетили се да питат защо Бойко Борисов е начело на външната комисия в НС, а Мария Габриел е външен министър.

„С тази еволюция е нормално да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министри трябва да има. В този аспект г-н Борисов направи огромна отстъпка. ГЕРБ нямат никакви претенции, а ПП-ДБ искат да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ“, каза той.

Председателят на ПГ на ДПС подчерта, че зависи от ПП-ДБ дали България ще отиде на избори 2 в 1.

„Ако си изпълнят написаното, ще имаме само европейски избори. Ако не си го изпълнят, вече г-н Борисов и ГЕРБ да решават“, добави той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени