Connect with us

Парламент

Нинова бясна, че не управлява: Кой подписа това?! Идвайте и давайте отговори

Published

on

Отказът да подкрепите изслушване на министрите и председателя на външната комисия, мълчанието по повод връщането на мигранти само засилва страховете на хората и усещането, че тук има нещо гнило.

Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като предложението за изслушване на Бойко Борисов като председател на комисията по външна политика не беше подложено на гласуване.

„Когато сглобката обяви, че е подписано споразумението в Австрия, скри от българското общество, че Съветът на ЕС е приел допълнителен протокол. Ние от „БСП за България“ извадихме този протокол и го показахме. Тогава сглобката ни обвини в лъжа, манипулация и всяване на страхове“, посочи Нинова, предава Блиц.

По думите ѝ, в него пише, че се задължаваме да приемем неограничен брой афганистанци и сирийци.

„Оказа ли се истина това, което говорихме тогава? Да, ще дойдат бежанци в България. Питаме на коя друга държава от Шенген е поставяно такова условие за изпълнение на Дъблинския регламент? На никоя. Коя друга държава прилага де факто Дъблинския регламент. Никоя. Ето първото ви предателство“, посочи тя.

„Идвайте и давайте отговори!“, призова тя.

„Шенген по въздух и вода е нищо. Това е 3% Шенген, опашки по сухопътните граници“, добави тя.

Тя попита и кой от българска страна е подписал въпросното споразумение. Нинова изтъкна още, че комисията по външната политика се е събирала едва 5 пъти и се е занимавала с изслушване на посланици.

„Ей това ви е външната политика. И един месец занимавате България с това кой какъв пост да заеме. Успокойте се, казаха ви го една част от коалиционните партньори. За всеки има място под слънцето. Вместо ротация се разглобявайте, за да гарантираме, че има бъдеще и за България и за българския народ“, завърши тя. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени