Connect with us

Нюзрум

Нинова строява БСП: Ще последва ли примера на Костадин?

Published

on

Как водачът на БСП в София и общински съветник Иван Таков да бъде наказан, след като част от червените подкрепиха избора на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС за временен председател на Столичния общински съвет. Това, както и само Таков ли ще отнесе санкция, ще решава днес червеното Изпълнително бюро.

Така се разгаря нов фронт в БСП – между партийната централа и ръководството на най-голямата организация. Цял уикенд “Позитано” и “Леге” “се стреляха” с декларации.

Възможно е знаково да се предложи изключване на столичния лидер и на заместника му Иван Пешев, а останалите съгрешили съветници да бъдат само порицани или отстранени от участие в ръководни органи, допуснаха запознати. Окончателното решение ще се вземе от Националния съвет, който може да бъде свикан още този уикенд.

Със сигурност ще има наказание, въпросът е дали ще се стигне до изключване, казаха от соццентралата. Още в петък Изпълнителното бюро се събра извънредно, за да се разграничи от решението на общинските си съветници и да снеме доверие от тях. В позицията му тогава бе записано, че ще се обсъди какви партийни санкции ще им бъдат наложени.

Таков и хората му обясниха, че са спазили решение на Градския си съвет и са гласували, за да се отпуши работата на СОС, което е важно за хората.

Освен Таков и Пешев подкрепа Петров да е временен шеф дадоха и Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени