Connect with us

Нюзрум

Хората на Копейкин не са на себе си от бяс! Заканиха се да продължат протестите

Published

on

„Недоволството на членовете на партия „Възраждане“ и техните симпатизанти срещу решението на Конституционния съд, относно референдума за еврозоната, ще продължи в две посоки“, каза днес във Враца депутатът от партията Ивайло Папов, цитиран от „24 часа“.

По думите му ще се продължи с протести и блокирането на възлови места, но ще се търси вариант този въпрос да се реши и в Европа, където ще търсят съдействието на партията „Идентичност и демокрация“ в Европарламента. „За целта ще се направи петиция и ще се събират подписи, когато наближат евроизборите“, заяви той. 

„Ние не сме против еврото. Но да се приеме еврото, когато достигнем икономическо развитие, което го позволява. Затова и нашият референдум беше написан не „за“ или „против“ еврото, а да забавим влизането“, обясни Папов и попита, защо не се сравним с държавите от бившия социалистически блок, като Чехия, Полша и Румъния, която е отложила приемането на еврото за 2029 г. 

„Ние трябва да търсим нашия интерес, а той е, че ние не сме готови. Опасенията ни са, че ние ще влезем в еврозоната съвсем скоро и то защото решението ще е политическо“, заяви народният представител. 

„Така че нашите протести ще продължат. Очаквайте да затваряме КПП-та, очаквайте да протестираме. Все пак погазването на волята на тези 604 хил. души не е малко“, заяви депутатът и допълни, че местата на протестите няма да бъдат огласявани предварително.

Папов разказа и за саботажи във Врачанско, докато са събирали подписите, предава БТА. Един от тях е с работници в общинска фирма, изпратени нарочно да се включат, но записвайки неверни четири последни цифри от ЕГН-то си. Както и кражбата на една от подписките в Бяла Слатина, предадена на човек, обяснил, че е изпратен от Враца да я вземе. 

По думите на народния представител партиите от „сглобката“ не са посмели да излязат на референдума за българския лев, въпреки, че имат мнозинство, тъй като са се опасявали от отговора на българския народ, който в мнозинството си е против влизането в еврозоната.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени