Connect with us

Нюзрум

Пеевски: Дали министрите са пешки? Пешчици и топчета досега е редил само Радев 2 г.

Published

on

Дали министрите са пешки – който го казва това да го обясни. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод изказването на президента Румен Радев.

„Пешки е редил само той досега. Много пешчици, много топчета и всякакви други играчки и си ги редеше две години“, коментира той, цитиран от Блиц.

По отношение на бежанците, които трябва да пристигнат в България, Пеевски каза: „Дайте да не истеризираме това, което се случва. Няма нищо общо с това, което се тиражираше по медиите“.

Относно разследването за дейността на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса той каза: „Направили сме комисия. Надявам се истината да излезе“.

Попитан дали наистина правителството може да се разпадне заради разкрития около Нотариуса, какъвто намек направи Христо Иванов, Пеевски отговори: „Не мога да кажа такова нещо. Ако г-н Иванов има информация, нека да я даде. Комисията не е започнала. Всички имаме представители. Ще я наблюдаваме“.

„Аз съм оптимист за ротацията и ще бъде огромна грешка, ако тя не се случи. Държавата е стабилна в момента, трябва да се случи тази ротация и да го има това правителство“, изтъкна Пеевски.

Той смята, че ротацията трябва да се случи бързо след подаването на оставка на правителството на 6 март.

Относно ветото на президента той обясни: „Дискутираме нещата с колегите юристи. Ще преодолеем може би някои неща, някои не. Нека изчистим текстовете. Ние не сме за нещо, ако има нещо разумно, ще го чуем“.

„Аз със сигурност не искам никаква цензура да налагам и го виждате тук. За мен трябва много внимателно да се борави с тази тема“, каза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени