Connect with us

Нюзрум

Професорът, който винаги познава взриви ефира: Това е подготовка за война! България не е малка държава

Published

on

„Ако не се изпълни първият мандат, вторият няма никакъв шанс. Следващите, различни от нула шансове, са за третия мандат.

Това е положението в момента“, заяви математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов.

„Ако, след провала на първия и втория мандат, една от партиите, които остават, ясно заяви, че иска мандата, а другите са казали, че не го иска, президентът няма възможност да лавира.

Така че е ясно къде отива третият мандат, ако се стигне дотам. Естествено, че в ДПС отива“, посочи той в сутрешния блок на Нова нюз.  

„Наистина важната новина е, че вчера Европейският съюз (ЕС) обяви, че поема към военновременен курс на икономиката. Това е една стъпка преди обявяване на война.

Когато икономиката поеме военновременен курс, това е подготовка за война. Това не означава, че ще има война. Нека българите добре си мислят за какво им говорят и кое е важното“, подчерта той.

Външната обстановка е решаваща. Нашите Радини вълнения са без значение на международния терен. Нещата не се решават в България, така че гледайте какво става навън“, призова той.

„Това, което наблюдаваме, е една разбунтувала се детска градина, а отстрани стоят едни възпитатели, които се чудят сега ли да ги нашамарят.

България не е малка държава. Ние сме средна европейска държава, а като военна индустрия сме на едно от първите места в Европа. Значението на България в тази война е значително.

Ако трябва да има правителство – ще има, но не сме ние тези, които ще го преценим“, посочи експертът.

По думите му, всички политически лидери се държат недостойно.

„Тези хора се дискредитираха окончателно. Проблемът е, че няма с кого да ги заменим“, добави той.

Избори 2 в 1 са възможни, макар и малко вероятни. Подготовката им трябва да започне на 9 април.

Два избора един след друг е практически невъзможно, това е титанична глупостАко има предсрочни избори, те ще са на 9 юни, 2 в 1. Надявам се това да не стане“, каза още проф. Константинов.

„Моето мнение е, че предсрочни избори няма да има. Това какво чудовищно правителство ни очаква – не мога да правя прогнози, очевидно ще бъде някакъв монстър невъзможен. Нашите депутати са еманация на българския дух и воля“, посочи в заключение той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени