Connect with us

Гербери

Борисов за ПП-ДБ: Един път казват „Бойко, помогни ни“, после пък съм виновен за всичко

Published

on

„Аз мога да отговарям само за ГЕРБ. Оценките, които се дават са работа на всеки един лидер.

Висша форма на демокрацията е хората да решат кой да управлява, как да се управлява. Затова е хубаво да мислим“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде Блиц.

„Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Атанасов, Петков, Василев, които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи. Една и съща е тезата“, заяви още Борисов.

„Петък, събота и неделя можеше да имаме правителство и в понеделник да го гласуваме. Проявих разбиране, че без Асен Василев не може да има правителство, сиреч ПП няма как да се окажат от него. Първи компромис.

Втори компромис – енергетиката, трети – отбраната, четвърто – електронното управление и те продължиха да настояват за вътрешно министерство“, каза още Борисов, уточнявайки, че те знаят, че „излизайки с всички тези компромиси съсипвам партията, а вие после ще пишете, че се е навел, клекнал“.

Един път казват „Бойко, помогни ни“, после пък съм виновен за всичко„, каза той. 

„ДПС не е участвало в нито един миг в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ“, отговори той на ПП-ДБ.

„Балкански поток“ е одобрен от Европейския съюз (ЕС) и САЩ, гласуван в парламента без нито един „против“. Когато го гласувахме с ПП-ДБ в парламента заедно не беше лош потока.

Когато искаха да налагат 20 лв. такса на Унгария и Сърбия, също“, коментира Борисов.

Най-четени