Connect with us

Парламент

ГЕРБ, ДПС и ИТН се обединиха срещу ПП-ДБ, в един глас ги обвиниха в предизборни машинации

Published

on

Циркове по време на Временната комисия „Нотариуса“. Депутатите изслушват от втори опит градския прокурор на София Илиана Кирилова, след като първия път отказа да се яви в Народното събрание. Тя трябва да даде информация за разследването, свързано с дейността на Мартин Божанов.

Първоначално в залата нямаше представител на ГЕРБ, а Хамид Хамид нападна председателя на комисията от ПП-ДБ – Никола Минчев, като го обвини, че действа абсолютно незаконно и против правилата. Причина за критиките на депутата от ДПС бе, че Минчев е открил комисията без кворум и гласуван дневен ред.

„Комисията е открита без кворум, стига сме правили предизборна кампания на ПП-ДБ. Има си правила, има си правилник. Занимаваме се с пропагандата на ПП-ДБ. Какъв е дневният ред, че позволявате ход на комисията?“, запита Хамид, като заяви, че ще внесе проект на решение, с което да предложи друг председател на комисията, например Радостин Василев.

След това Хамид напусна залата бесен, а мястото му зае Маноил Манев от ГЕРБ. „Това заседание не може да бъде провеждано, защото смисълът на тази комисия е да провежда изслушвания, а тази комисия няма кворум. Разпускайте го този цирк! Приключвайте с тази изборна кампания и да започваме официално да я правим, както трябва!“, заяви той.

„Като днес ще провеждате това заседание, протокол ще има ли? Тези хора са били път да покажат уважение към вас. Какво правите в момента. Това шоу, което разигравате в момента, смятате ли, че всички са толкова плитки и елементарни, че да не разберат с какво се занимавате? Тук не става въпрос да се изясни истината, става въпрос за предизборна машинации? Вие сте жертва на предизборните машинации на „Продължаваме промяната“, обърна се Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ към магистратите, присъединявайки се към тезата на ГЕРБ и ДПС, че ПП-ДБ правят предизборната си кампания през комисията „Нотариуса“.

След дългото прекъсване на изслушването, Илиана Кирилова все пак попита: „Какво искате от нас. Да стоим или да си тръгваме?“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени