Connect with us

Гербери

Евродепутат от ГЕРБ със сериозно предупреждение! Заговори за страшен капан на новия служебен кабинет

Published

on

Известна политическа фигура у нас отправи сериозно предупреждение, свързано с идващите поредни избори в страната.

Служебно правителство ще забави България за влизане в еврозоната и за сухопътния Шенген. Мнението е на евродепутата от ЕНП Андрей Новаков, предаде Стандарт.

Няма нито политическа логика, нито смисъл за втория мандат да се търси национална кандидатура за премиер, коментира евродепутатът Андрей Новаков лансираната от ПП-ДБ идея.

„Отговорността тук е изцяло на „Продължаваме промяната – Демократична България“, защото г-жа Габриел щеше да бъде един истински европейски министър-председател, който знае как да защитава интересите на България в Брюксел – и по отношение на еврозоната, и по отношение на Шенген“, коментира той по повод непостигнатото съгласие за правителство с първия мандат.

Новаков заяви, че в ГЕРБ все още не са започнали процедурите по номинирането на кандидатите за европейските избори, защото на преден план е била вътрешнополитическата тема с ротацията.

Избори „2 в 1“ са най добрият вариант, коментира Новаков.

„Със сигурност управлението на служебното правителство няма да бъде положителен фактор. Но оказва се, че явно е неизбежно и може би това е моментът, в който хората, с които партнирахме в това правителство, трябва да дадат обяснения защо се стигна дотук“, посочи той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени