Connect with us

Fake Harvard

ПП-ДБ в „оня“ скандален запис: Кървава чистка! За 4 г. ще опаткаме ситуацията и всеки ще си отиде на острова

Published

on

Днес, когато ротацията се срути под тежестта на властовите амбиции и рекет на ПП-ДБ, е редно да си спомним скандалния запис от 4-часовата спявка на „Продължаваме промяната“, осветлена от Радостин Василев.


В откровения разговор, разкрил истинските намерения на ПП-тата, измежду многото брутални истини, една се открои с особена наглост – че харвардските мошеници планират „за 4 г. ще опаткаме ситуацията и всеки ще си отиде на острова в Тихия океан“, както го обясни тогава невнятния нежен министър на културата Атанас Атанасов, пише Епицентър.бг.

От записа става ясно, че ПП-ДБ искат да имат свой вътрешен министър, с когото да правят местните избори; че министрите в кабинета „Денков“ са одобрени от посолството; а бъдещите шефове на службите – съгласувани с чуждите служби, от които ще чакаме консултганти.

Прави се признанието, че при нови избори ПП ще бъдат трета политическа сила; че чрез ала-бала с президента са натъкмили резултатите от вота; нареджа се на новите министри да направят „кървава“ чистка по министерствата и накрая се обобщава, че ако всичко замислено от тях не се случи, те ще си тръгнат „с гръм и трясък!“.

Знаметателно бе това, което чухме от този запис, който тогава скандализира нормалните хора.

Знаменателно бе, че ПП-ДБ по време на кабинета „Денков“ действаха по нечертаната от записа линия на бруталнво овладяване на държавата.  


Тогава Асен Василев начерта това, което днес се случи и е редно да си го припомним:

„Ако отидем на избори, изобщо не е ясно дали ще отидем на избори заедно с ДБ, а ако сме без тях на избори, ще се борим евентуално за трето място. Ако направим кабинет, това ще ни позволи да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента от места…
Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри, че закононно-незаконно трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенции. Първите две седмици.


Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това, в това число даже го гонят него лично юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър в този кабинет.
Фундаментално това ще ни разреши да почистим службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президента по места и да свършим някаква работа по Еврозоната и Шенген и ПВУ…
С много огромна доза на сигурност, че Еврозоната и Шенген ще се случат, чистката е говорена с всички, които желаят да стават министри, че законно-незаконно би трябвало да изгонят всички шефове на дирекции и шефове на районни структури и на организации. В първите 2 седмици. Което ненапълно ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ …“

Николай Денков: Ако след първата щета ние не можем да реализираме позитивите, заради които тръгваме всичко да правим, трябва да си тръгнем с гръм и трясък...Хубавото е, че аз съм го правил в някакъв малък вариант навремето, знам какво е, има си малко предварителна подготовка, медийна подготовка и накрая ако има достатъчно добра изненада, всъщност се получава.

Асен Василев: Ние искаме да разкараме Гешев, да ограничим президента и тогава да се ходи на избори. И местните избори искаме да се правят с полиция, която ние контролираме или с полиция, която контролира президентът? Това са въпросите, които стоят реалистично на масата.

Кирил Петков: Можем да се правим на интересни по телевизията, да казваме „джентълменските уговорки“. След следващите избори стоиш до тоалетната на парламента и те заобикалят. Защото истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това.

Асен Василев: Това правителство ще съществува, докато Борисов се страхува от Гешев и президент. Министрите са одобрени от посолствата.

Кирил Петков: Сега ядем яко бой, късат се ризи – „вие сте предатели на живота ни“, но залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант, няма съмнение, защото те са коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България.

Асен Василев: Само да кажа, че тези имена на ръководителите на службите са синхронизирани с посолствата.

– Какво значи, че службите са наши?, казва женски глас, като следва отговор:

Асен Василев: ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството, даже имената са синхронизирани с посолствата.

Кирил Петков: Външни консултанти ще ни помагат с реконтруирането на службите.

Асен Василев: Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори.

Кирил Петков: Моралът не е единственият критерий, по който се оценяват хората. Поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко.

Кирил Петков: Какво става утре или вдругиден, ако вдигнат обвинение на Борисов? Не казвам, че това е наше предложение или решение, но Христо Иванов даде предложение и то е – казваме, че се прави комисия по имунитети. Идеята е да се каже, че тази комисия работи докато се смени корупционната реформа и се ползват европейските стандарти за вдигане на имунитет.

Кирил Петков: Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно този въпрос – „ако ще има възможност за такова правителство, обещаваш ли да ни пуснеш“. Тя вика „за Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната – трябва да го измислите как да заобиколите правилата, смисъл да влезете в рамките“. И аз казах „може ли да мислим за инфлация, която да е минус ефекта на Украйна“ и тя ми вика „не ме цитирай, но ще се опитам да ти помогна“.

Асен Василев: Идеята на Христо Иванов е да се въведе европейски правилник от ЕП, което означава, че поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в някаква комисия, която ще разглежда всички доказателства лист по лист и перо по перо. Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му падне имунитетът.

Асен Василев: Вдигнахме температурата в казана. Вдигна се напрежението и почнаха да избиват някакви неща. Ако влезем на кабинет, отстраним Радев от службите и засилим надолу по терена допълнително съдебната реформа, това ще вдигне още драматично температурата в казана. Единствената причина Гешев и Бойко да се стрелят е, че преди година и половина написахме в ПВУ, че трябва да има закон за съдебната власт. И година и половина по-късно те разбраха, че няма как да вземат тези пари, ако няма закон за съдебната власт. Същевременно има натиск и от Европа, и от САЩ, това е видимо и то е формален ангажимент на държавата. Няма как да бягат. И Бойко като е обещал на посланиците, че ще го изпълнява и като взе да го изпълнява, изведнъж цялата кочинка се разтропа. Иначе щяхме да сме си мирно, тихо, спокойно и Гешев щеше да е радост. И колкото повече вдигаме температурата в този казан – тоест ако ние дръпнем службите и те започнат да подават материали, ако съдебната реформа почне реално да се случва, мине първо гласуване на конституция и т.н., ако се види, че прокуратурата ще бъде разчукана, това вдига температурата и шансът да имплодира цялата тая гадна система на вързани свински черва е доста по-голям. Но това, за да го правим, трябва да са при нас лостовете да го правим. Това не можем да го правим, докато сме в кампания и обясняваме, че Бойко е педераст, pardon my French…

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени