Connect with us

Гербери

Мария Габриел потвърди бомбата за Петков и Пеевски: Заедно са го написали

Published

on

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков и лидерът на ДПС Делян Пеевски са съгласували текстовете за регулаторите в споразумението между ГЕРБ и ПП-ДБ за управлението. Това потвърди Мария Габриел в интервюто си за “Панорама”.

„Няма ангажимент по отношение на ДПС да участва в управлението, но един от текстовете в споразумението, свързан с регулаторите, е бил съгласуван между Кирил Петков и Делян Пеевски“, каза Габриел.

Ролята на ДПС е изключително важна, текстът в споразумението е ясен, беше ни представен като ни беше съобщено, че е обсъждан между Пеевски и Кирил Петков, обясни вицепремиерът и външен министър.

Така тя потвърди казаното от лидера на ДПС Делян Пеевски, че този пасаж от споразумението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е писан заедно от двамата.

Става въпрос за текста, касаещ избора на хора за Висш съдебен съвет, Висш прокурорски съвет, Инспекторат на съдебната система и КПКОНПИ, който изисква две трети мнозинство.  „Текста лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Нямахме никаква претенция към него и всичко беше изяснено“, разкри преди два дни председателят на ДПС Делян Пеевски в коментар на напрежението между управляващите партньори.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени