Connect with us

Нюзрум

Радан Кънев към политиците: Спрете с етикетите и разговора през медиите

Published

on

Крайно време е разговорът на политиците през медиите да спре, както и употребата на епитети, коментира днес във Варна евродепутатът от групата на Европейската народна партия (Християндемократи)/ДСБ Радан Кънев. Той изрази дълбока загриженост, че един обнадеждаващ преговорен процес се е „счупил по тежък и – поне в момента изглеждащ така – безнадежден начин“. Кънев подчерта, че обществото ни няма нужда да ходи отново на избори и политиците трябва да използват всяка възможност, за да се постигне някакво разумно съгласие.

Вътрешните проблеми ще ни отдалечат от диалога с Европа, допълни евродепутатът. Той уточни, че е напълно наясно как протичат първите седмици и месеци след провеждането на евроизбори. Това е време на свръхинтензивен, напрегнат, много остър диалог както за назначенията за новия мандат в европейските институции, така и за извеждането на приоритетите им. България може да „проспи“ този период, защото има риск да се занимаваме с вътрешните си проблеми, вместо да защитаваме националния си интерес, подчерта Кънев. И допълни, че в седмиците след 9 юни трябва да се положат извънредни усилия, за да обезпечи страната ни подкрепата си за различни решения по конструиране на новата власт в Европа срещу защита на своите приоритети.

За подценяването на евроизборите от страна на мнозина българи Кънев посочи, че когато някой не може да обясни работата си на гражданите, не са му виновни те. Според него за съжаление това е валидно както за евродепутатите, така и за министрите, и за повече хора в българската политика.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени