Connect with us

Нюзрум

Корнелия Нинова го закъса, трябват й много пари

Published

on

Воденичен камък от 300 000 лв. дълг тежи на червения вестник „Дума”. Толкова дължи партийният орган на печатница „Алианс принт”, разкрива Lupa.bg от свои източници на „Позитано” 20.

Дългът е натрупан в продължение на години, но подлежи на изплащане и това е голям проблем за ръководството на партията. В „Дума” работят 12 журналисти и 4-5 страньори, а тиражът на ежедневника е около 8000 копия. Колко от тези бройки остават брак – не е ясно. Според някои източници, около 30% от тиража остава нереализиран.

Въпреки финансовата стагнация на „Позитано” 20 обаче социалистите не се притесняват, че партийният орган ще спре да излиза.

„Дума не може да спре. Може да няма пари за заплата на Корнелия Нинова даже, но за „Дума“ ще има – тя е записана в устава!”, категорични са в столетницата.

Хора от БСП припомниха, че по-скоро имало опасност „Дума” от ежедневник да се превърне в седмичник. Анализаторите в червената централа обаче седнали на масата да обсъдят тази възможност и установили, че на пазара на седмичниците конкуренцията е много по-голяма и за БСП ще е по-изгодно „Дума” да си остане ежедневник.

„Въпросът с „Дума“ може много лесно да се реши, като се намери външен издател. Има поне двама желаещи, но Корнелия е против това решение. Навремето Първанов намери Манджуков, после Станишев – Николай Малинов. Мишо Миков изгони Малинов и след него Нинова реши нещата да си останат така”, коментира пред Lupa партиен функционер.

Въпреки увереността на социалистите, че „Дума” е вечна, нека все пак да припомним, че през 1998 г. заради дълг към печатницата вестникът спира. ИПК “Родина” взима това решение, след като фирмата-издател на партийния орган продължава да трупа задължения и не спазва погасителния план. Тогава журналистите са пуснати в принудителна безсрочна ваканция.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени