Connect with us

Fake Harvard

Дипломат издаде до какво прибягнал Денков тази сутрин: В 8,15 ч. беше пред Посолството. Влезе да се моли

Published

on

Ротационният премиер в оставка Николай Денков рано-рано днес, в деня, когато се решава съдбата на сглобката, е бил на необявена среща в посолството на САЩ.

Новината съобщи пред Narod.bg дипломатически източник, настоял за анонимност, за да не се пречи на ПП-ДБ да подкрепи кабинета на ГЕРБ.

„Кортежът на Николай Денков в 8,15 ч. беше пред посолството, за какво друго може да е там, освен да моли за натиск по върха, за да има правителство, а той да остане във властта като вицепремиер по…„европейските въпроси“, пита риторично дипломатът.

Както вече е ясно, кандидат-премиерът от ГЕРБ Мария Габриел, противно на всички очаквания, върна пълна папката на президента Румен Радев с конкретни предложения за министри в евентуален бъдещ кабинет.

Вътре обаче присъстват имена, които колиция ПП-ДБ не харесва.

„Съгласие за това, което направи Габриел, няма”. Това призна потресеният „генерал“ и съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, който не скри, че с колегите му са останали изненадани от предприетото.

Премиерът в оставка Николай Денков посочи, че предложеното е кабинет на ГЕРБ-СДС, а не такъв, който да е съгласуван с ПП-ДБ. „Споразумението не е съгласувано с нас”, изнерви се химикът, посетил Посолството в ранни зори…

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени