Connect with us

Гербери

Борисов сви сармите на ПП-ДБ: Не искам такава среща! Кирил Петков да ми чупи пак шишета и стъкла на масата

Published

on

„ГЕРБ има един лидер, аз не приемам да се срещам с по 5-6 души и после да ги слушам по телевизията да гракат. Не искам такава среща, защото те се държат невъзпитано, а Кирил Петков да чупи шишета и стъкла на масата. Не искам такава среща“.

Това разкри пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който говори заедно с номинираната Мария Габриел и поиска извинение за епитетите и обидите, използвани от „промяната“, предаде „Трибюн“.

„Въпросът е сега как и двете страни могат да вземат такъв завой след тези думи снощи. Мария Габриел винаги се е държала уважително. вчера те показаха на Габриел колко може да им се довери в един кабинет“, коментира още той.

„Аз не съм нито адвокат на ДПС нито искам да коментирам дружбата на ПП-ДБ с ДПС и ви уверявам, че тя е много по-голяма от нашата. Когато тръгнахме да правим конституционни реформи и си върнете коментарите на ПП-ДБ. Видяхте, че може да се случат между трите партии. Всички дойдоха да ни благодарят, когато колежките ми се обадиха, че те искат да впишем само Възраждане и БСП им казах, че имаме решение на конгреса и не мога да подкрепя такова нещо. ДПС може да ви разкажат. Аз призовавам веднага да се извинят и на ГЕРБ, и преди всичко на Мария Габриел. Има възможност и се изненадах, защото винаги съм казвал, че приемам конституционната реформа на Христо Иванов и вчера като чух, че искат да се изтегли указа разбрах, че те познават Конституцията“, каза още Борисов.

Има път назад, смята той.

„Но той минава през това дали Мария Габриел ще приеме извинението, а аз – тежък разговор с нашата група дали ще приемат. Първо, ние сме предложили реално министър-председател и имаме документ, че тези министри са за 18 месеца и могат да се сменят с решение на Денков и Габриел. Ние сме готови от първия момент, затова избрах най-добрия екип, който да води тези преговори. Първото, което може да ни върне на масата е едно голямо „извинявайте“. Ако не го получим – нямат нашите 69 гласа. Да правят каквото искат с БСП и Възраждане. Рая ми изчете цялото споразумение и аз ѝ казах да го подписват с Христо Иванов. Нямам никакъв проблем ДПС, да има ексклузивни права, такава точка няма, те искат да вкарат БСП, аз казах, че това не може да стане. Партията искаше да отидем на избори и да връчим празна папка, аз заявих, че трябва да оставим няколко дни за преговори, за да не отиде държавата на нови избори“, каза още Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени