Connect with us

Парламент

В НС ще ври! Привикаха голям шеф заради еврото

Published

on

Парламентът ще изслуша председателя на Националния статистически институт Атанас Атанасов във връзка със статистическите показатели, имащи отношение към предприетите действия на правителството на Република България за приемане на еврото и влизане в еврозоната.

Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на сайта на институцията. В проекта на дневен ред е и Национална стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност (2023-2034) с проект на решение. 

Очаква се народните представители да разгледат на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Проектопрограмата включва второ четене на промени в Закона за Министерството на вътрешните работи, както и първо четене на изменения в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

В проектопрограмата е също така законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) относно подновяване определянето на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа (РЦОНКН) като център от категория 2 под егидата на ЮНЕСКО в София, Република България, подписано на 11 ноември 2023 г.

Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за администрацията.

Най-четени