Connect with us

Парламент

Извънредно от НС: Отритнатите се обединиха, правят партия със 7 човека

Published

on

По всичко личи, че България върви към предсрочни парламентарни избори. На фона на това днес от Народното събрание (НС) дойде новината, че се ражда нова партия.

Отцепилите се от „Възраждане“ народни представители и общински съветници, които са общо седем на брой, подготвят собствен политически проект. Това стана ясно от тяхно изявление в кулоарите на парламента.

„Ние, независимите народни представители и четирима от общинските съветници, решихме да започнем работата по нова политическа организация“, съобщи Николай Дренчев.

Според него новите избори няма да променят съществено конфигурацията в парламента.

„На България е нужна нова политическа организация, нова алтернатива“, посочи той.

Според Дренчев има нужда от една нова патриотична формация, която обаче да е с човешко лице. Той уточни, че най-вероятно ще се явят на първите избори, които предстоят, но те не са съществени и важни за тях.

„Основният фокус е да създадем организацията, да я структурираме, да съберем хората“, добави бившият възрожденец.

Към момента участниците в проекта са четирима независими общински съветници – Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова, както и трима независими народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев.

През февруари тази година след избора на председател на Столичния общински съвет (СОС) четиримата общински съветници бяха изключени от „Възраждане“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени