Connect with us

Нюзрум

СГП му разреши: Кмет под домашен арест, положи клетва за втори път

Published

on

Съдът разреши на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов да напусне дома си, за да положи за втори път клетва като градоначалник, предаде „Лупа“. Той е под домашен арест, защото е обвинен за престъпление по служба. Напускането на дома му беше разрешено с постановление на Софийската градска прокуратура. 

Днешната церемония се наложи след повторното броене на гласовете в Омуртаг, което беше в изпълнение на решение на Върховния административен съд от 7 март. След новото преброяване на гласовете в три секционни комисии ОИК – Омуртаг излезе с решение, в което се посочва,че Ешреф Ешрефов остава кмет на общината.  Самият той присъства лично на днешното заседанието на Общинския съвет. Областният управител на Търговище Гергана Цонева за втори път връчи символите на гр. Омуртаг на кмета Ешрефов. 

От общинската администрация обясниха, че той е действащ кмет. Ресорните заместник-кметове  могат да представляват Общината пред трети лица, допълни юристът в администрацията Владислава Петрова. Кандидатурата на Ешрефов беше издигната от Местната коалиция „Съюз на демократичните сили – НДПС“, избран на първи тур на кметските избори.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени