Connect with us

Timeline

Предколеден ужас: Контрера показа в какъв вид е столицата ни (СНИМКИ)

Published

on

От Фейсбук профила на Карлос Контрера

За съжаление това е ситуацията в града ни…

Не мога да намеря и да приема оправдание за това. Това е досами сградата на Ректората. По кварталите не е по-различно, да не кажа, че е по-зле. Защо?

Без видима причина общината абдикира от една от основните си задачи – да поддържа чистотата в града. София е виждала много и всякакви кризи. От март 2020г. до средата на 2022г. преживяхме далеч поголеми предизвикателства, но не допуснахме това. Наистина, ние още лекуваме последиците и от пандемията, и от кризата с цените на горивата и инфлацията, но кой и как ще излекува заченатия хаос на всички нива след местните избори?

Без да се заяждам с новата власт, която е и по-умна, и по-красива от нас, не виждам защо градът тъне в хаос. Всеки преход е труден, но когато години си обяснявал, че можеш и знаеш, нямаш оправдания. Рокадата в Столичен инспекторат очевидно не е успешна. Новият директор не успява да създаде нужната организация и да дисциплинира почистващите фирми. Страдат обаче гражданите. Не знам още колко кредит на доверие смята да дава кметът Терзиев, но работата не върви. В случая със или без общински съвет.

Скоро, много скоро, целият негатив ще се трупа основно върху Терзиев. Не върху ПП, ДБ или Спаси София. Персонално върху Терзиев. В крайна сметка на фона на целия град и проблемите му, битието на един кмет или някаква група съветници няма никакво значение. Казвам го, защото заради неуредените сметки вътре в една малка групичка в ППДБ-Спаси София, всички ние търпим резултатите от липсата на управление. Да, управление липсва. Кой кара влака и накъде?

Софиянци няма дълга време да гледат търпеливо на ученическите опити по местно самоуправление. Така че призивът ми е – опомнете се! Двеста квадрата нов унипаваж и една осветена баня не мога да замажат непрекъснатите провали във всички сфери!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени