Connect with us

Нюзрум

Украинската посланичка с топли думи към България, страната й отново ще посрещне Коледа

Published

on

Посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук заяви в Рождественското си послание, че вярата на украинския народ не може да бъде разколебана в полза на победата и приближаването към Европа, предава БНТ.

Страната ѝ се връща към традицията на посрещането на Коледа на 25 декември.

„От сърце желая на всеки един от вас Весела Коледа и Нова година! Днес Украйна и всички ние продължаваме да живеем в тежки часове на борба за нашата родина, за нейната свобода, за нейното достойнство, за правото да избираме пътя на демокрацията и независимостта.

Войната раздели много украинци, унищожи семейства, унищожи и родни земи, където доскоро имаше смях и радост. Бруталната война раздели украинците семейства и приятели, но нищо не можеше да унищожи вярата на украинския народ.

Десетки хиляди украинци са днес в приятелска България, обединени и даващи пример за вяра и устойчивост. Ние искрено сме благодарни на България и на целия български народ за всестранната подкрепа към Украйна.

Празнувайте Коледа в синхрон с Европа. Възстановяваме нашите древни традиции, се връщаме към първите корени, Украйна това е Европа!“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени