Connect with us

Timeline

Антон Хекимян взриви мрежата със съвет към Терзиев

Published

on

Да се подкрепят конкретни проекти на общините в бюджета за 2024 г. е идея на ГЕРБ-СДС. Това написа във фейсбук Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ-СДС.

Това е причината 100 милиона лева за над 100 проекта от новата капиталова програма да са отделени за София. Голямата част от тях са подготвени от предишния екип на ГЕРБ-СДС в общината. За някои от тях вече има и избран изпълнител, което означава, че работата може да започне още утре.

Единствено групата на ГЕРБ-СДС в парламента беше в пълен състав и гласува в подкрепа. А с този подход ясно показваме, че ние сме гарантът за равнопоставеност в разпределяне на средства за общините в цялата страна.

Помним, че само преди година правителството на „Промяната“ наказателно спираше парите на София за транспорт, строителство на метро и канализация.

Ние не действаме реваншистки и сме показали, че сме единствените, които могат да спасят София от нейните „спасители“.

Политическата немощ на най-голямата група в Столичния общински съвет все още не може да излъчи председател и ясно мнозинство.

Спекулацията, че градът ще загуби пари за ВиК проекти изтече в канала, когато с подкрепата на ГЕРБ Министерски съвет отпуснаха средства за завършването на проектите – над 30 милиона лева. Със скалъпения блъф, че ще загубил пари, ако няма техен председател на СОС – „подготвеният“ екип на София искаше да се избере „временен председател“.

Радваме се, че Терзиев послуша препоръката на групата ни в общинския съвет и поиска пари от финансовия министър.

Кметът Терзиев обаче трябва да знае, че освен да прехвърля отговорности, трябва да отчита и заслугите.

Когато публично благодари на Денков и финансовия си министър Асен Василев е добре да бъде честен към избирателите си и да каже, че зад неговата хвалба със „спечеленото“ финансиране за следващите години и спасените пари за настоящите проекти стои подкрепата на ГЕРБ-СДС, Мария Габриел и Бойко Борисов.

Сега е време на повторя и още един съвет към Васил Терзиев. Ако той сам не започне открити разговори за търсене на истинско, а не временно мнозинство в Столичния общински съвет – работата там няма да започне. Ако се стигне до компромиси, ще се затъне в плаващите пясъци на плаващите мнозинства.

С всяко изказване на „спасителя“ Бонев разделителните линии в групата на Терзиев в СОС ще стават още по-червени. Вече е ясно, че в общината центровете на властта са два Терзиев-Бонев, близостта с БСП ще ги направи още по-осезаеми – докато единият просто стане излишен.

Най-четени