Connect with us

Импийчмънт

Президентът Радев с извънреден ход за промените в Конституцията

Published

on

Президентът Румен Радев заяви пред медии, че ще сезира Конституционния съд за промените в основния закон, които депутатите приеха окончателно днес. Според държавния глава промените в Конституцията подкопават устоите ни като демократична и правова държава, предава „24 часа“.

„За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституцинния съд е мой дълг“, посочи държавният глава.

Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани“, посочи Радев. 

„За сметка на това подкопават устоите ни, като демократична, правова и суверенна държава. И зад тези промени прозира една ясна цел – управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие“, допълни Радев.

„С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем.

За експеримента с конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг“, посочи държавният глава.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени