Connect with us

Нюзрум

Премиерът Денков взриви ефира с признание за любимата си, първо му била студентка

Published

on

Химията събира премиерът акад. Николай Денков и съпругата му проф. Славка Чолакова. Двамата се запознават във Факултета по химия и фармация в СУ. Проф. Чолакова първо е негова студентка, а после докторант и накрая става най-близкият човек до Денков.

Това може да се каже, че е моят първи дом, защото повече време съм бил тук. Това място го обвързвам с най-скъпите ми хора, каза Денков пред bTV. Да се работи с акад. Денков е много приятно, защото има много хубави и креативни идеи, сподели Захари Винаров.  

За лошите резултати на учениците на PISA Денков обясни, че има проблеми и никой не трябва да ги отрича. Образованието трябва да стане по-добро и резултатите да се използват за старт на промяната, каза още Денков. Учителите провокират мисленето на децата и трябва да се изисква повече мислене, а не наизустяване. И за самите учители трябва да има някакви тестове, когато излизат от университетите, каза проф. Чолакова.  И обясни, че децата им сами решават къде да продължат образованието си.

За мен е истинско щастие, че синът ни учи в Англия, а после и в САЩ, а после се върна, за мен това е истинско богатство – младите за заминат да учат в чужбина, а след това да се върнат и да допринесат за развитието на България“, каза още тя.

Премиерското семейство има четири деца. Дъщеря ми се омъжи за испанец и живее в Испания. Тя е глобалист – първо учи тук, направи докторантура в Белгия, а после работи и в Австралия, разказа премиерът.  Тя има и две дъщерички и за празниците се е прибрала в България.

Най-четени