Connect with us

Нюзрум

Копейкин призна за нещо грозно: Аз ги накарах! Ще изпотрошим областната управа

Published

on

„Блокирането на Народното събрание ще продължи, докато продължи беззаконието. Това е свързано не само с демонтирането на Паметника на Съветската армия, но и с промените в Конституцията, които също не са законни.“

Това заяви за Euronews Bulgaria лидерът на „Възраждане“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Наша беше инициативата да блокираме трибуната на Народното събрание. Аз призовах всички свободни депутати да защитят демокрацията.

Всичко това е символичен акт. Преходът свърши с реставрация на фашизма.

България отново избира грешната страна в очертаващ се световен конфликт. Щеше да е притеснително изявлението на г-жа Захарова, ако то беше първоизточник, но то е реакция.

Целта на управляващите е да вкарат във война България с Русия.

Конституционните промени са ключови за вдигане на ветото? Вилдерс, ако състави кабинет, какво ще се случи? Вярвам, че Рюте е казал нещо, което не зависи от него. Нищо няма да спечелим или да загубим от „въздушен Шенген“. Може би само ще загубим, защото много мигранти ще се върнат у нас.

Лидерът на „Възраждане“ припомни, че вчера е влязъл в кабинета на областната управителка, а тя отишла в тоалетната.

„Представяте ли си за какво ниво говорим“, разкри пикантни подробности от срещата Костадин Костадинов.

Половинчати са документите на областната управа на София. Вчера бях в кабинета на областния управител. Не е проблем да се троши в центъра на София паметник, защо да не може да се троши и в областната управа.

От областната управа изпратиха г-н Иванов, юрисконсулта на Столична Община, който ни показва документи за започната процедура.

Аз съм бил директор на музей, знам какъв е редът, когато се предвижда да има нов паметник или промяна на градската среда.

Има си ред. Питам къде е заповедта за реставрацията и демонтажа. В Закона за устройство на територията има общ устройствен план. В центъра на столицата има групов паметник на културата. Има парк, Княжевска градина, там ПСС е част от парка.

Всеки бронзов документ може да развие т.нар. „бронзова болест“. Тя се развива след стотната година. Точно поради тази причина статуите на лъвовете на Лъвов мост бяха демонтирани, когато минаха повече от 100 г. от тяхното поставяне.

Щеше ли да бъде толкова труден демонтажът, ако беше опасен, че да падне сам? Формата на Законите определят реда в държавата. Те в момента не се спазват.

Искаме извинение за извършеното беззаконие. Второто нещо, което искаме, е уволнение на Тодева и връщане на паметника. Това е, което искаме ние. Докато това не се случи, блокадата на Народното събрание ще продължи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени