Connect with us

Импийчмънт

Официано призоваха Радев: Вие сте президент на всики българи! Спрете Кирил Петков

Published

on

Изпълнителният комитет на ВМРО се обърна към президента Радев, след като днес стана ясно, че Кирил Петков е внесъл в МС проект за решение, с което да намери път и да свали исторически справедливото вето за еврочленството на РС Македония.

„Всяко предложение от страна на Френското председателство, от държава членка или от ЕК, свързано с одобряване на началото на преговорите за членство на Северна Македония и Албания, направено по време на заседанието на Комитета на постоянните представители, което се отклонява от рамковата позиция на България от 2019 г., да се изпраща незабавно на Комисията по външна политика на НС“, гласи проекторешението на Петков.

При настоящата политическа ситуация и публичните знаци, че се водят безпринципни разговори за „купуване на депутати“, това е ясен знак, че се готви отмяна на ветото чрез поредица от парламентарни хватки. За нас това е недопустимо. Това е национално предателство. Отстояването на историческата истина е въпрос, касаещ националната сигурност на България, казват още от ръководството на ВМРО в писмото си до президента Румен Радев.

От партията настояват още Радев да използва правомощията си по чл. 98 т. 2 от Конституцията и да направи обръщение към народа и НС, за да предотврати готвената държавна измяна от МС.

Г-н Радев, в Конституцията на Р България е записано, че Вие, като държавен глава, представлявате единството на нацията. Вие сте президент на всички българи, включително и на малтретираните и потъпквани наши братя в Македония, завършват призива си от ВМРО.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени