Connect with us

Timeline

Знакова среща! Борисов и Пеевски на една маса с министри и… кмет

Published

on

Председателите на ДПС и ГЕРБ Делян Пеевски и Бойко Борисов обсъдиха с кмета на Ямбол Валентин Ревански проблемите пред общината. В разговора в Народното събрание участваха и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на отбраната Атанас Запрянов и председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев.

Акцент в разговора беше строителството на българската военна база в Кабиле. Кметът Ревански подчерта, че реализацията на проекта се бави много, а е от изключителна важност за националната ни сигурност и евроатлантическата ориентация на страната. Въпреки че проектът е бил изведен като приоритетен за правителството на Николай Денков, до момента нито 1 лев не е даден за реализацията му.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов представи плановете на МО за строителството на новата българска база в Кабиле. Бяха изтъкнати ползите за местната общност, включително и разкриване на много нови работни места без съкращаване на български военнослужещи.

Министърът на финансите Людмила Петкова се ангажира средствата за изграждането на базата да бъдат осигурени.

Кметът Валентин Ревански отчете също, че обещаното от правителството “Денков” дофинансиране на оборудването за болницата в Ямбол също не е е изпълнено. На срещата бяха обсъдени и други важни за Ямбол теми, сред които ускореното строителство на отсечка от околовръстния път на града от страна на АПИ, прехвърляне на 2 освободени войскови имота в града на общината и държавна подкрепа за изграждане на ботаническа градина в града.

Министрите поеха ангажимент за максимално бързо съдействие и решаване на посочените въпроси. Готови сме да съдействаме изцяло на служебния кабинет по приоритетни теми, които касаят пряко подобряване условията и качеството на живот на българските граждани, подчертаха представителите на правителството.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени