Connect with us

Парламент

Новаков от ГЕРБ: Видяхме пандемия, инфлация, война, мигрантска криза, само извънземно не дойде 

Published

on

Евродепутатът от ГЕРБ/СДС Андрей Новаков разказа пред NOVINI.BG пред какви предизвикателства е бил поставен.

Дали заради COVID или не за него 5 години са били като 5 месеца. Той разказа как не е имало полети, как се е изисквало PCR, ваксини, необичайни неща.

„Видяхме пандемия, инфлация, война, мигрантска криза, само извънземно не е дошло да кацне тук пред входа на Европейския парламент (ЕП)“, заяви Новаков, но поясни: “Струва ми се, че уроците обаче са научени”.

Андрей Новаков разказа за военната си служба. Спомни си с умиление как е решил, ако не дай си боже се наложи, да си даде живота за България. Той сподели пред NOVINI.BG как независимо от службата всяка сутрин в зелени тениски облечени всички правят лицеви опори, пият чай от еднакви чаши, ядат еднакви закуски от салам със сирене. С гордост той сподели, че там е създал приятелства истински. И със задоволство разкри как след това вече заплатите са различни и изрази надежда скоро тази закуска да е по – богата.

Новаков разказа и как е живял като тираджия и защо го е направил. Той изрази надежда нещата да се променят и тираджиите да живеят по–добре.

Българският евродепутат разказа и колекцията си от самолети в кабинета му, която NOVINI.BG ви е показвала. Той си спомни, че всеки един макет на самолет е подарен от бивш военен летец, прекарал над 10 000 часа на него.

На въпрос какво му взе ЕП, Андрей Новаков със сълзи на очи разказа как е пропуснал първата дума на дъщеря си, закъснял е за първия ѝ рожден ден, прочел е много приказки по телефона, изпял е много песни по телефона. “Не търся съжаление обаче”, сподели той, „но знам, че ще ми се наложи да отговоря един ден на въпроса защо съм избрал ЕП“.

За това какво би казал на българите, за да излязат да гласуват на 9 юни, Новаков заяви, че е редно да изпратим в ЕП някой, с който ще се гордеем, ако не искаме да следваме, а да диктуваме.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени