Connect with us

Timeline

Сачева за ПП-ДБ: Ще ги запомним с покровителство на контрабандата и корупцията, манията за абсолютна власт

Published

on

Днес “сглобка“ от ПП/ДБ и БСП, подкрепена от „Възраждане“ и ИТН свали председателя на Народното събрание Росен Желязков. Два дни преди да излезем в предизборна кампания. Ако действието е насочено срещу ГЕРБ–СДС, то е безсмислено, защото правомощията на председателя ще се изпълняват отново от заместник–председателя на най-голямата парламентарна група. Т.е. от заместник–председателя на Народното събрание от ГЕРБ–СДС. Ако действието беше насочено срещу личността на Росен Желязков – гробното мълчание, което настана докато той говореше и липсата на аплодисменти, когато оставката беше приета, ясно показаха, че той притежава авторитет и признание, които никой от ПП/ДБ никога няма да има“.

Това написа в профила си във фейсбук народният представител от ГЕРБ Деница Сачева.

„ПП/ДБ поискаха и взеха оставката на Росен Желязков, защото бил допуснал гласуването на оставката на шефа на НЗОК без да отчитат факта, че месеци наред преди това той работеше в оставка. ПП/ДБ запазиха гробно мълчание, когато ДАНС излезе с разкрития, че по време на тяхното управление е променяна Специализираната електронна система за проследяване и анализ на лекарствените продукти (СЕСПА) и че това е довело до облагодетелстване на търговци с лекарствени продукти, до печалби в особено големи размери за сметка на българските пациенти, които са плащали освен с осигуровките си, със здравето и живота си. За сметка на това поискаха оставката на шефа на ДАНС по-късно.

Участието на ПП/ДБ в българската политика и особено на техните фактически „лидери“ Асен Василев и Лена Бориславова ще се запомни с покровителство на контрабандата и корупцията, манията за абсолютна власт, брутална парвенющина, липса на уважение към хората и към България.

В деня, в който 6000 миньори са пътували стотици километри, за да получат решения за бъдещето си, хиляди хора с увреждания чакат приемането на закон за достъпна среда до българското Черноморие и стотици работодатели чакат промените, с които да могат да спасят туристическия сезон със сезонни работници, ПП/ДБ избра да се занимава с пъпа си и показа, че в името на тесния партиен интерес ще мачка интересите на хората и ще се съюзи, ако трябва, и с дявола.

Политическата халтура ПП/ДБ предлага единствено и само целофан за опаковка. И късогледо забравя, че целофанът е прозрачен и вече всички граждани и целият свят виждат какво има под него“, пише още Сачева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени