Connect with us

Timeline

Матеев за нападението на Рашков: Как така оставяте на някакъв алкохолизиран дъртофелник да се прави на страшен?!

Published

on

От Фейсбук профила на Георги Матеев

От няколко месеца се опитвам да обърна внимание тъкмо на това – управляващата класа и дори и техните лакеи и подлизурковци презират и ненавиждат нашите права и свободи. Да биеш журналисти с чадър защото те снимат на обществено място и после да питаш „а ти какъв си бе“ НЕ Е единичен прецедент. Случва се многократно, случи ми се и на мен в Община Пловдив. Дори лелчето на гишето си мисли, че гражданите нямаме право да им задаваме въпроси, да ги снимаме. Извикаха полиция защото ги питам как се казват.

Важи за работещите във всяка институция – важи дори и за училищата и за болниците. Тръгнеш ли да си упражняваш правата по закон те посрещат с „ти какъв си бе“.

Но въпросът им е правилен и много резонен. Какви сте вие, бе, мишки страхливи и необразовани, които позволявате на тази измет да ви се качва на главата? Как така се оставяте на някакъв алкохолизиран дъртофелник, който яде от вашите данъци, да ви размахва чадъри и да се прави на страшен. Според закона Симон Милков и колегата му имаха право на неизбежна отбрана. В САЩ имаш право и да си отстояваш честта и да го натупаш тоя самозабравилия се. А тук?

Имаме ли права? Нямаме. Защо нямаме? Защото са ни дадени даром отвън, защото тук никой не се е борил за тях. Не сме си ги заслужили, не сме си ги изживяли. Затова ни мачкат, мачкат и децата ни, а масата хора ги е страх дори да пишат във Фейсбук с името си.

Разберете го, хора – правата ни са всичко, което имаме. Ако нямаме права, нямаме и нищо. Животът ни, децата ни, собствеснотта ни, свободната ни мисъл – всичко това го имаме, защото е наше право. Изгубим ли правата си или навиците да си ги отстояваме – всичко свършва и ще бъдем само един добитък на ония „горе“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени