Connect with us

Fake Harvard

МФ потвърди официално: Асен Василев се е срещал и познава обвинените в контрабанда Димитрови

Published

on

Асен Василев се е срещал и познава обвинените в контрабанда Стефан и Марин Димитрови. Това става ясно от официални документи изпратени в отговор на депутатски въпроси към Временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

От Министерството на финансите заявяват, че от писмено обяснение от охранителите на МФ, лицата Марин и Стефан Димитрови са влизали в министерството три път в края на 2023 година, като са преминавали откъм ул. Славянска, не са се вписвали в книгата за посещения, защото са придружавани от Лъчезар Ставрев, който директор на политическия кабинет на Асен Василев.  

От Агенция „Митници“ става ясно, че Димитрови са посещавали структрутара поне три пъти, като са ходили при Петя Банкова, още докато тя е била зам.-директор.  

Още по шокиращи са данните, че са пускани фалшиви съобщения до медиите, като се е ползвала „информация подадена от Австрия“. От Агенция „Митници“ и от Министерство на финансите става ясно, че няма документи, доказващи да има нота от страта на австрийските власти по отношение на упражняван натиск върху австрийски гражданин за подкуп, за да може да премине. Няма никакви ноти и сигнали от австрийските власти.

Въпреки това обаче, на 20.03.2024 година на страницата на Агенция „Митници“ е публикувана информация, че 20 митнически служители са отстранени за искани подкупи по информация на австрийските служби и правителство. Информацията се позовава на австрийското правителство и служби, като до приключване на проверката въпросните служители са отстранени.

„Въпреки, че липсват документи съобщението е пуснато, съдържанието е пуснато до медиите по искане на МФ с текст формулиран и редактиран от Лидия Колева, пиар на Асен Василев, както и от Петя Банкова. Няма документи и в Митниците, както и в МФ“, коментира председателят на временната комисия Тошко Йорданов.    

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени