Connect with us

Timeline

Контрера разтърси държавата с разкритие: Казвам го, за да знаете кой Ви управлява

Published

on

Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера. Той дава и повече информация по скандалния случай.

„Решенията какво, как, кога да се случва не се вземат в кабинета на Терзиев, а в офисите на Иво Прокопиев. Същият успя да назначи свой съдружник за секретар на Столична община – г-жа Адриана Попова. Тя е съдружник с Прокопиев в търговското дружество „А Дейта Про“. След известна рокада същата госпожа Попова се оказа секретар на Столична община, а заместник-кметовете ѝ козируват.“, обяснява ситуацията общинският съветник от ВМРО.

„Да напомням ли, че секретарят на една община е пряко отговорен за изборите?“.

След изнесените факти Контрера резонно пита „Кой командва на Московска 33 – Терзиев или Прокопиев през съдружничката си?“.

За заместник-председателя на ВМРО е необяснимо как Адриана Попова е била назначена за секретар на Столична община буквално от нищото. Той обяснява, че в СО се говори се за конкурс, набързо проведен, апокрифно проведен, т.е. направен за Попова.

„Ама има ли въобще такъв? В него не знам да са участвали общински съветници. Обаче явно е „успешен“, защото правилният човек се оказва на правилното място като резултат. Прозрачност? Това ли ви е Промяната?“, пита още той.

Припомняме, че „Спаси София“, и „Демократична България“ говореха, че тези нагласени конкурси за висши държавни длъжности ще бъдат забравени като практика, дори дамгосани и заличени.

Дали?

„Кой и как кадрува в Столична община? Има и други „експерти“, попаднали във възлови дирекции без конкурси?“, пита още общинският съветник.

„…Не се сърдете (много) на кмета Терзиев. Олигархията му назначи опекун, консилиери един вид, да управлява вместо него. Говори се усилено, че същата госпожа Попова е в основата арх. Любо Георгиев да се скара с Терзиев. Говори се, че без нейно съгласие назначение е невъзможно. Сивият кардинал на „Промяната“ в София е ортак на Прокопиев и „Капитал“. Казвам го, за да знаете кой Ви управлява и защо се случват или не се случват някои неща в София.“, категоричен е още Контрера.

Той приключва поста си с обръщение към избирателите на ПП-ДБ-СС:

„Искахте промяна, получавате олигархията в цялата и розово-лилава прелест. Честито!“.

Прилагаме и пълния текст на позицията на зам.-председателя на ВМРО Карлос Контрера във Фейсбук:

Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

Решенията какво, как, кога да се случва не се вземат в кабинета на Терзиев, а в офисите на Иво Прокопиев. Същият успя да назначи свой съдружник за секретар на Столична община – г-жа Адриана Попова. Тя е съдружник с Прокопиев в търговското дружество „А Дейта Про“. След известна рокада същата госпожа Попова се оказа секретар на Столична община, а заместник-кметовете ѝ козируват. Кой командва на Московска 33 – Терзиев или Прокопиев през съдружничката си?

И сега какво се оказва, че „Промяната“ в София е вкарване на олигархията в управлението на столицата официално през парадния вход! Няма що – кръгът „Капитал“ управлява София. Разбира се, „добрите медии“ на „честните и почтените“ нямат нищо против – щом е от техните – може. Двойни стандарти, лицемерие, точно в стил Христо Иванов – „Нито глас за Пеевски“, а сетне управление с ГЕРБ и ДПС. Честито на софиянци.

Необяснимо за мен е как Адриана Попова е била назначена за секретар на Столична община буквално от нищото. Говори се за конкурс, набързо проведен, апокрифно проведен, т.е. направен за Попова. Ама има ли въобще такъв? В него не знам да са участвали общински съветници. Обаче явно е „успешен“, защото правилният човек се оказва на правилното място като резултат. Прозрачност? Това ли Ви е „Промяната“?

Да напомням ли, че секретарят на една община е пряко отговорен за изборите?

Помня как и „Спаси София“, и „Демократична България“ говореха, че тези нагласени конкурси за висши държавни длъжности ще бъдат като практика забравени. Дали? Кой и как кадрува в Столична община? Има и други „експерти“, попаднали във възлови дирекции без конкурси. Прозрачно, честно и почтено!

Така че не се сърдете (много) на кмета Терзиев. Олигархията му назначи опекун, консилиери един вид, да управлява вместо него. Говори се усилено, че същата госпожа Попова е в основата арх. Любо Георгиев да се скара с Терзиев. Говори се, че без нейно съгласие назначение е невъзможно. Сивият кардинал на „Промяната“ в София е ортак на Прокопиев и „Капитал“. Казвам го, за да знаете кой Ви управлява и защо се случват или не се случват някои неща в София.

Искахте промяна, получавате олигархията в цялата и розово-лилава прелест. Честито!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени