Connect with us

Нюзрум

Цяла България го видя на трапезата на Рашков с бутилка Джак, а той се оправда: Колаж! Аз през живота си не съм пил алкохол

Published

on

Снимка, направена лично от обвинения в пране на пари и контрабанда Стефан Димитров от Хасково, разкрива, че бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев бохемства в компанията му и тази на Бойко Рашков. Тримата си угажат със скъпи алкохолни питиета и апетитни мезета. Сайтът epicenter.bg публикува кадъра, а малко след това Тенев светкавично отрече да познава Димитров, който заедно с баща си Марин, бившата шефка на митниците Петя Банкова и Никола Николов-Паскал, са обвинени в организирана престъпна група.

„Вие не виждате ли, че тази снимка е чист колаж? Аз никога не съм ходил на гости на министъра по домашно облекло. Второ, сложили са пред бутилка с уиски – аз през живота си не съм пил алкохол, пък камо ли там да седна да пия. То е смешно. Явно някой се опитва по този начин да дискредитира и мен, и г-н Рашков”, коментира бившият началник на столичната „Пътна полиция”.

В интервю пред Генка Шикерова през изминалите дни обаче Бойко Рашков не отрича, че снимките му със Стефан и Марин Димитрови са напълно автентични. Нещо повече, пред журналистката той заяви, че обвинените в организирана престъпна група баща и син Димитрови, често са идвали в дома му заедно с ексченге номер едно – Живко Коцев.

„Не следя кой влиза в дома ми, на празненства са идвали много хора, конкретно Димитрови ги водеше Живко Коцев (бившият вече главен секретар на МВР, бел. ред.). Не правя проверка на врата кой какъв е, не съм подозирал, че са контрабандисти“, допълни бившият силов министър в кабинета „Петков“. Рашков каза още, че според него младият Димитров има селски комплекси и затова се снима наред с важни клечки.

„Снима се и разпраща на приятелите си в София, за да се фука. Това е вид мания“, каза Рашков. В хода на разследването стана ясно, че Живко Коцев е получавал прескъпи подаръци от Димитрови. Сред тях е и часовник за над 50 000 лв.

„Опитват се да внушат, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ…преди това никога“, заяви в ефира на Нова Тенчо Тенев, съветник на бившия премиер Николай Денков и директор на КАТ в мандата на Бойко Рашков като вътрешен министър, предава Труд.

Живко Коцев

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени