Connect with us

Гербери

Ключова фигура на ГЕРБ се отказва от кандидат-депутатската надпревара

Published

on

Кандидатът за депутат от Банско и лидер на ГЕРБ в курортния град Александър Мацурев се отказва от надпреварата за Народното събрание. Решението му стана ясно днес, след дни колебания, пише Sruma.com.

В края на миналата седмица на събрание герберите уточниха проблемните 5, 6, 7 място в листата и на 5 -то място поставиха Никола Джингаров от Гоце Делчев, 6-то място бе отредено за Марио Терзиев от Разлог и Мацурев зае 7 -мо място, което не му дава никакви шансове за преференциална преднина, като се има предвид, че първите в листата на ГЕРБ са изключително силни кандидатури.

Александър Мацурев

Росен Желязков е водачът, следван от Илиян Георгиев от Благоевград, трети е Костадин Стойков от Петрич, четвърти е Георги Георгиев от Сандански. Изненадата дойде от силната заявка за участие в преференциалното „наддаване“, която даде лидерът на ГЕРБ Гоце Делчев Никола Джингаров.

При досегашните избори Мацурев успяваше да си докара около 800 гласа от гоцеделчевско, сега обаче те щели да отидат при Джингаров. Битката за преференции в ГЕРБ ще е ожесточена. Новите играчи Джингаров и Георгиев ще трябва да се състезават помежду си, тъй като останалите вече са утвърдени победители.

Росен Желязков влиза като водач в новото НС. Петрич е доказвал, че няма проблем с избора на К. Стойков, структурата им е стегната и доказано успешна по време на избори. Стефан Апостолов от Симитли е отличникът по преференции, непобедим във всеки избор, Георги Георгиев от Сандански е пословичен с хъса си и работоспособността си по време на кампании.

Всъщност битката за парламента ще се води основно  между Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Кой ще е четвъртият им народен представител, поне толкова се очаква да вкарат ГЕРБ в парламента, това е въпросът. За Стойков, Апостолов и Желязков няма съмнение, че ще успеят да влязат за пореден път в НС.  

Петият по преференциален резултат също е интересен, защото се предполага, че на Росен Желязков ще му бъде предложен министерски пост, което отваря вратата на парламента и на петия по преференции.

Това обаче са „домашни сметки“, които може и да не излязат на „пазара“, тъй като Желязков харесва работата си на парламентарен шеф и е възможно да откаже министерско кресло.

Тези избори обещават да са изключително интересни, не само като битка между партиите, а и вътре в тях. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени