Connect with us

Timeline

Човек на Радев скочи срещу лидера на ДеБъ: След седенето в скута, обяснява, че ще бори Пеевски

Published

on

Коментар на ген. Димитър Стоянов, висш български военен офицер, който към момента е секретар по сигурност и отбрана на президента. Той бе министър на отбраната в двете служебни правителства на държавния глава Румен Радев, встъпили в длъжност съответно от 2 август 2022 г. и от 3 февруари 2023 г.

„Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ППДБ и това предлагаме на избирателите”, заявил по националното радио Христо Иванов.

Малко ретроспекция, най-вече за Христо Иванов и компания.

След като Делян Пеевски бе ударен от „Магнитски”, неговият публичен профил се сви до нулата. Даже пропусна две народни събрания. Не, че беше особено усърден депутат между 2009 и 2021 г. Върна се в 47-мото и 48-мото НС, но бе практически незабележим, когато въобще благоволеше да иде на работа.

Какво се промени за едната година на 49-тото Народно събрание?

Делян Пеевски е шеф на ПГ на ДПС. Делян Пеевски е съпредседател на ДПС. Делян Пеевски започна да говори много пред медиите и има мнение по всички въпроси. Делян Пеевски тропа по масата и налага дневен ред в държавата.

Как се случи това?

Може да се върнем към „оня” среднощен запис на ПП и да си спомним как там се тюхкаха, че ще се работи с ДПС, защото Христо Иванов си искал конституционните реформи. А без ДПС, ерго Пеевски, нямаше как да се мине.

Почна се едно влизане и излизане от кабинета на „Феномена”, депутати от ППДБ започнаха да обясняват, че той се е променил за добро, а самият Христо Иванов не виждаше нищо смущаващо, че се работи с ДПС.

Въобще, беше идилия – едни ги изпраха, а други си получиха нефелните конституционни реформи. За седенето в скута и пиенето на кафе, даже няма нужда да припомням.

Днес обаче предстоят избори и Христо Иванов пак е извадил старите лозунги и обяснява, че ще бори Пеевски.

Мога да се обзаложа, че „борбата” ще се ограничи само във времето на предизборната кампания. Веднъж заработило новото Народно събрание, пак ще започнат совалките до кабинета на Пеевски – я за да сглобяваме ново правителство, я за някой регулатор, я да кърпим пак Конституцията.

Въобще, мотото на Христо Иванов трябва да е – не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какви ви ги приказвам, когато се боря да вляза в НС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени