Connect with us

Нюзрум

МВР-министърът огласи тежък удар след скандала с Живко Коцев

Published

on

Благодаря на вътрешния министър на Германия Нанси Фезер за подкрепата ѝ за влизането на България в Шенген. Ние сме на правилния път и посока. Посещение на германски федерален министър у нас не се е случвало от далечната 2008 г.

Това каза служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред журналисти след съвместното им посещение на ГКПП „Капитан Андреево“. 

„За нас това е индикатор, който ни показва, че сме в правилната посока. Искам да уверя всички, че ситуацията по българко-турската границата продължава да е изключително спокойна.

От началото на годината границата нелегално са опитали да минат 7 хиляди чужденци, като за същия период на миналата година броят им е бил 27 хиляди. Показахме на нелегалните мигранти, че изобщо не трябва да тръгват насам, защото няма да могат да прекосят границата“, добави вътрешният министър.

„За федералното правителство беше от решаващо значение България да изпълни критерии, поставени от ЕК за шенгенското пространство. Според нас тези критерии бяха покрити още миналата година, затова ние категорично заставаме като правителство зад пълноправното членство на страната в Шенген“, заяви Нанси Фрезер.

Мога да ви уверя, че от момента, в който поехме МВР през юли миналата година, такива случаи са единици. Всички случаи се разследват под надзора на специални случаи и нито един случай няма да остане неразкрит, защото искаме да спазваме правата на гражданите, увери Калин Стоянов.

Като тежка репутационна щета за Министерството на вътрешните работи определи вътрешният министър скандала с бившия главен секретар Живко Коцев.

„Нашата задача сега е максимално бързо да оправдаем очакваният на българските граждани и на нашите европейски партньори. Искам да поздравя ДАНС, прокуратурата и комисията за противодействие на корупцията, които през последните месеци бяха остро критикувани.

С тази тяхна операция те показаха, че могат да действат в синхрон и да стигнат до най-високите етажи на властта“, добави Калин Стоянов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени