Connect with us

Импийчмънт

След като преживя един от най-драматичните си моменти: Деси Радева дава курбан за здраве

Published

on

Първата дама Десислава Радева ще даде курбан за здраве на близки и приятели в средата на април, споделят хора от обкръжението ѝ. Съпругата на президента Румен Радев за трета поредна година щяла да осъществи ритуала, а поводът за него е тежката операция, която претърпя през пролетта на 2021 г., предаде Ретро.

Тогава тя преживя един от най-драматичните си моменти – спешна и сложна интервенция на мозъка. През февруари същата година тя преболедува Ковид-19, а няма и два месеца по-късно бе оперирана от специалистите в неврохирургията на столичната болница „Св. Иван Рилски“. Там тя постъпи със силно главоболие, което продължило няколко поредни дни, докато склонила да потърси лекарска помощ. В крайна сметка се оказа, че Радева е имала 3 аневризми на мозъка, които бяха отстранени по оперативен път, и всяка секунда е била от решаващо значение за живота ѝ. Единствено бързата и адекватна намеса на специалистите тогава я спасява от тежки последствия.

Вече трета година по съвет на близки Десислава събирала най-доверените до себе си хора, за да ги почерпи за здраве. Сред народа тази традиция е известна като правене на курбан. Първата дама все още не е говорила публично за преживяното тогава, но е факт, че операцията коренно я промени в емоционален план. След интервенцията и възстановяването си от нея съпругата на Румен Радев се обърна към духовното. Само година по-късно тя измина пеш поклонническия маршрут „Камино“ в Испания, който хиляди хора от цял свят извървяват с цел пречистване и умиротворение. Тя отсъстваше от страната около месец, за да измине дългия 800 км път, а след мистериозното си завръщане не сподели нито дума за изживяването.

В края на миналата година президентшата отново имаше неприятности, свързани със здравето. Тя се появи на събитие в Бургас със счупена и гипсирана ръка. След като фотообективите запечатаха контузията, в социалните мрежи тръгнаха редица слухове. В крайна сметка Радева реши да разсее всички спекулации и сподели, че става дума за битов инцидент в правителствената вила „Калина“ в резиденция „Бояна“, където с държавния глава живеят вече втори мандат. Месец по-късно гипсът беше свален и ръката на Деси се възстанови напълно.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени