Connect with us

Импийчмънт

Дочака го: Президентът Радев с луксозен подарък за милион

Published

on

Коледно-новогодишните празници са прекрасно нещо, най-вече заради отрупаните трапези и подаръците, които хората получават и подаряват. Президентът Румен Радев също не прави изключение, той също е простосмъртен. Но на управляващите подаръците са по-различни. Държавният глава получи луксозно возило на стойност над 1 милион лева!

След броени дни Радев и съпругата му Десислава ще се радват на автомобилен комфорт, на който всички биха завидяли. На 3 февруари се очаква да пристигне чисто новият им брониран „Мерцедес“, който бе поръчан за тяхно ползване от НСО преди повече от година, пише „Лупа“.

Тъй като първокласната лимузина се изработва по поръчка, доставката отнема дълго време, но според официалния договор с фирмата вносител колата трябва да блести на паркинга на „Дондуков“ 2 най-късно в началото на следващия месец.

Стойността на автомобила, в който след броени дни ще се вози държавният глава, е 1 230 000 лева и отново е с емблемата на „Мерцедес“.

Колата се произведе специално за родния държавен глава в Германия. Според специалисти цената на автомобила е висока най-вече заради изискването да бъде бронирана. Засега НСО са превели само 30% от сумата като аванс, а останалите 70% ще бъдат доплатени едва когато „Мерцедес“-ът вече е у нас.

Новата лъскава лимузина на Радев и съпругата му е с най-високата възможна защита в съответствие със световните стандарти. Има няколко сертификата, които гарантират, че е защитена и издържа на куршуми и взривове. „Мерцедес“-ът е брониран по немска технология, която удържа на всякакви боеприпаси от различен калибър, както и на гранати.

Досега президентът също се возеше в брониран мерцедес, който бе закупен през 2016 г. и вече бил амортизиран за нуждите му.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени