Connect with us

Гербери

Евродепутат каза истината за мигрантите: При Борисов имахме нулева мигарция, а сега страната ни е „разграден двор“

Published

on

Пактът за мигрантите ще се отрази положително на България. Свързан е с Дъблинския регламент и правилата, по които ни връщат мигранти. Дава повече инструментариум за нелегалната миграция. Това заяви евродепутът Емил Радев в предаването „Лице в лице“.

Икономическите мигранти ще бъдат настанени в центрове по външните граници на ЕС. Ще има по-бърза процедура. Ще има списъци на трети държави (Тунис, Турция, Египет) – там няма война, там е спокойно. Те не могат да получат право на убежище в ЕС. Те са икономически мигранти и трябва да бъдат върнати, посочи Радев. 

Той обясни и какво означава солидарното разпределение: „Когато навлязат големи групи и държавата не може да се справи сама, ще има механизъм за преразпределение с останалите 26 страни. Ако Полша откаже да приеме мигрантите, но Германия ги приеме, Полша ще заплати 20 000 евро на човек“.

Относно разликата между Пакта за миграцията и убежището и Дъблинския регламент, Радев коментира: Няма как да ни върнат тези, които са преминали през България и са отишли в друга страна в ЕС. Ние сме външна граница, ще обработваме молби. Тези, които имат право ще получат убежище. Тези, които са минали през България и не са останали няма да получат убежище.

По думите му от 1 януари до 5 март са ни върнали 68 мигранти по Дъблинския регламент. „Това не е повече в сравнение с предходни години“, каза още той.

Радев бе категоричен, че при управлението на Борисов е имало нулева мигарция. А през последните години страната ни е станала „разграден двор“.

Относно приемането ни в Шенген, евродепутатът заяви: „Когато акад. Денков поиска оставката на вътрешния министър две седмици преди съвета, в който ни приеха в Шенген. Беше удар по нашата репутация. Това, което се случва в момента е пълно компроментиране на службите. Денков обвини службите, че покровителстват наркоканали. Това отеква много зле в международната общност“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени