Connect with us

Демос

Загиналият младеж в Пловдив с 16 акта и фиша за 3 години стаж зад волана, разкриха: Карал е с над 200 през града

Published

on

Шофьорът, загинал при жестоката катастрофа в Пловдив, е с три години стаж зад волана и с 16 акта и фиша. Това сочи справка на Пътна полиция в града.

Инцидентът стана тази нощ около 03:30 часа на бул. „Руски”, в близост до кръстовището с бул. „Шести септември”. По все още неясни причини шофьорът губи управление и буквално отсича няколко дебели дървета край пътя. Колата се е разцепила на две. Загинали са 21-годишният шофьор и 20-годишната пътничка до него. 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка, са в болница в тежко състояние.   

На помощ веднага са пристигнали няколко екипа – полицаи, спешни медици и пожарникари. При опит да извадят оцелелите от разполовената кола, дървото сериозно е ранило единия пожарникар.  

„Водачът е със стаж от 3 години, книжка е придобил януари 2021 г. Към настоящия момент има 16 нарушения на Закона за движението по пътищата – пет акта за административни нарушения, 10 фиша за маловажни нарушения и един електронен фиш за превишена скорост – над 21 км. За това му е наложена глоба 100 лева”, обясни главен инспектор Красимир Нешев, началник на Пътна полиция–Пловдив. Инспектор Нешев обясни още, че единият акт, който е имал младият мъж, е за допускане на катастрофа заради неспазване на дистанция.

Малко преди инцидента в града е валяло и пътят е бил мокър, допълват от полицията.

Младият шофьор преди не е бил залавян да шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Сега се прави химическа експертиза и до няколко дни ще има резултати.

Инспектор Нешев обясни още, че автомобилът не е на загиналия младеж, нито на семейството му, а е регистриран на фирма от София.

Наблюдаващият прокурор Борис Михов обясни, че се извършват процесуалноследствени действия за катастрофата, извършен е оглед, разпитани са свидетели, предстои да се извърши автотехническа експертиза.

Не е установена скоростта, всичко е предположения, заяви прокурор Михов. Водещата версия, по която работят разследващите, все пак е превишена скорост. Живеещ на мястото автомобилен специалист пък предположи, че джипът се е движел с над 200 километра.

От пожарната в града дадоха подробности, за техния колега, който пострада. Старши комисар Васил Димов обясни, че на място са изпратени три екипа. Дървото, в което се е ударил автомобилът, е било вертикално. При започването на укрепителните дейности, то се е изкоренило и е притиснало пожарникаря.   

„Колегата е с множество фрактури, сравнително тежко състояние, но без опасност за живота”, каза старши комисар Васил Димов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени