Connect with us

Гербери

Кирил е честен, не е знаел, че Асен има кеш! Сензационен коментар от Бойко Борисов за скандала на годината

Published

on

„Винаги съм вярвал в честността на Кирил Петков, а като чух последните записи само той не беше разбрал , че имат кеш, както твърдеше Асен Василев. Всички други знаеха. За мен дори звучеше миловидно като слушах как са безчинствали последните месеци. Много ми е интересно как подкрепящите ги медии ще интерпретират морала на тези които реално купуват гласове, реално перат пера, реално, доказано с техните гласове.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изтеклите записи на Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, които обсъждат с бизнесмена Пламен Бобоков, как да вземат още „кеш“ за изборите, официално или неофициално.

„Става въпрос за милиони, как ще ги интерпретирате, какво ще говорите, чак ми е жал за вас. Защото, хайде „Чаталджа“, дали я ТОЛ на системата, направили един два милиона, а тук говорят как ще перат пари, ще купуват избори, ще финансират изборите“, заяви още Борисов и подчерта, че купуването и продаването на гласове е престъпление и предвид всичко трябва в спешен порядък да има изменение на Наказателния додекс, като припомни незаконните подписи и незаконния кеш. 

По отношение на магистралите Борисов подчерта, че до сега щяха да са готови, а сега се случва това, което той предупреди, че не само няма да има магистрали, а ще бъдат и по-скъпи. „Тяхната програма се свежда до това Бойко Рашков да оглавява КПКОНПИ. Да върви един болшевик по телевизията и да раздава присъди“, заяви Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ заяви, че вече са загубени милиарди евро от Плана за възстановяване заради управлението на ПП-ДБ.

„Сега като излизат тези неща разбирам защо не искаха правителство“, подчерта Борисов.  

По повод днешното извънредно заседание на парламета Борисов коментира: Трябва да се спре цялата кампания, да отидат всички депутати на ГЕРБ-СДС и да гласуват нещо, което вече е решено. Аз няма да отида и нямам притеснение да ме цитират, като кажат, че днешното заседание е малоумие.

Припомняме, че решението за увеличение на пенсиите с 11% е подписано и влиза в сила, както е решено вече окончателно преди месици от Народното събрание. 

„Зациклим ли след изборите пак, наесен, на зима ще се отиде пак на избори – при една нестабилност. Разломът ще е тежък и тогава нито със синдикатите, нито с работодателите ще има какво да говорим“, предупреди Борисов.  

Той заяви, че е готов на разговори с всички формации, които припознават приоритетите и програмата на ГЕРБ: „Всички партии, които могат да застанат зад това съм готов на разговор с тях. Ако трябва да мерят политиците в света, трябва да мерят колко приходи има на глава от населението“, каза Борисов.

Като основни приоритети са България да е най-успешната на Балканите по сравнителни икономически показатели, пълноправен член на Шенген, Еврозоната и ОИСР.

Растеж над средноевропейския и БВП в размер на 120 млрд. евро.

Доходи, достигащи 75-80% от средноевропейската покупателна способност.

Нарастващ тренд на ПЧИ до 20% средногодишно, сертификация към инвеститори за над 1 млрд. евро годишно.

Инвестиции в образованието и отбраната.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени