Connect with us

Нюзрум

Шефката на ЦИК с извънреден призив към народа, стана ясно има ли политически натиск

Published

on

На 8 май ще разберем номерата на партии и коалиции за изборите 2 в 1.

Новината съобщи в сутрешния блок на БНТ Камелия Нейкова, председател на ЦИК.

„23 партии и 11 коалиции са подали документи за изборите на 9 юни. Партиите и коалициите ще са с един номер и за двата вота“, информира Нейкова.

Тя обясни кой има право да гласува за представители в българския и в европейския парламент и разясни що е то адресна регистрация. Нейкова посъветва всички избиратели да проверят дали са включени в предварителните избирателни списъци. На изборите 2 в 1 на 9 юни ще може да се гласува и с хартия, и с машина, но не може да се гласува за едните избори с машина, а за другите с хартия.

На въпрос кой организира изборите, Нейкова отговори, нито МВР, нито някой друг, а ЦИК организира изборите. „Нямаме политически натиск“, категорично каза Камелия Нейкова и обясни, че ЦИК получава много критики, повече от които не са основателни.

„Това, което се случи на местните избори, за мен е една необмислена постъпка на висш държавен служител. Призоваваме тези, които са ангажирани по процеса с удостоверяване, да не си позволяват такива действия“, каза председателят на ЦИК.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени