Connect with us

Гербери

Тома Биков каза истината за Росен Желязков: Той е един…

Published

on

Росен Желязков е един достоен председател на българския парламент. Това каза Тома Биков (ГЕРБ-СДС) по време на дебатите, в които се обсъжда проектът на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание. По думите му Желязков е успял да спечели авторитет дори и сред представителите на опозицията. Очаквах да чуя малко по-тежки мотиви за това искане, защото то е преди всичко политически акт, каза той. Според Биков искане за оставка на председателя на парламента е много сериозно и важно решение, особено в ситуация, в която сме със служебно правителство, в рамките на политическа криза, а председателят е една от малкото фигури в страната, която е редовно избрана.

Той припомни, че Росен Желязков е бил избран и с гласовете на ПП-ДБ и уточни, че не може да разбере позицията им сега. Биков посочи, че може би мотивацията им е да вкарат още една тема „в оборот“ в медийното пространство или тактически заход по отношение на предизборната кампания. Ние приемаме това като „взривяване“ на възможността за водене на диалог между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в средносрочен и дългосрочен план, заяви той. Според него ПП-ДБ не осъзнават в каква ситуация се намират и, че тя изисква да не правят резки движения, защото всяко рязко движение ще ги „наранява“ повече.

Нищо няма да спечелите, освен учудването на голяма част от българското общество по отношение на вашите действия, добави Биков и уточни, че всяко действие в политиката, независимо дали е направено по осмислен начин или не, води до определени резултати.

Източник БТА

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени