Connect with us

Нюзрум

Татяна Дончева погна ДеБъ: Това не е вярно! Спрете се

Published

on

„Мая Манолова въртя пируети доста време преди това, мъчейки се да се пласира в президентските формации. Но накрая се оказа, че такава формация няма да има.“

Това заяви в ефира на „Лице в лице“ по БТВ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, обяснявайки защо не се е получило обединение в лявото политическо пространство.

А по повод на това защо „Левицата!“ и общинският съветник в София Ваня Григорова не са се разбрали за общо явяване на вота, Дончева каза, че Ваня Григорова е искала еднолично ръководене на коалицията и изключване от ръководните действия на председателите на партиите в нея. Лидерът на „Д21“ изрази съмнения, че Мая Манолова от „Изправи се.Бг“, която се явява на вота с Григорова, ще търпи дълго подобни искания. Защото те бяха отправяни и към нея, добави Дончева.

Промените в конституцията са пълно недомислие, заяви в началото на разговора в ефира на БТВ Татяна Дончева. Тя изтъкна, че покрай сформирането на служебния кабинет в това са се убедили всички български граждани.

Промените в основния закон бяха направени от хора, които правиха и предишните промени и имаха време да видят какво се случи, смята тя.

„Хората от ДБ и присъдружни трябва да спрат да спекулират пред обществото с претенцията си, че са единствените, които искат промяна в съдебната система и върховенство на закона. Това не е вярно“, заяви Дончева.

Лидерът на „Движение 21“ обърна внимание, че в парламента има твърде малко юристи и икономисти.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени