Connect with us

Нюзрум

Хваща гората, а после на плаж: Министър на Главчев взе засилка

Published

on

Почивам само в България, нашето Черноморие е безкрайно добро и обичано място, не очаквайте от мен друг отговор. Това обяви при първия си гастрол из страната Евтим Милошев като служебен министър на туризма, който тръгна на обиколка от Бургас.

В рамките на пет дни министърът ще се разходи до морето и планината и ще провери дали всичко е наред.

На закрита среща в сградата на Община Бургас, той събра всички отговорни институции за добрата организация по посрещането на летния туристически сезон, съобщава „Флагман“.

В рамките на 2 часа в залата са изчетени един куп хартиени доклади, за да се стигне до заключението: „Готови сме!

И макар да е наясно, че няма да свърши кой знае какво по казусите във ведомството за двата месеца, в които ще заема поста, той намери повод да съобщи, че очаква добра новина Народното събрание, където ще се гласува изменение и допълнение на Закона за чужденците в България.

„Измененията на закона не са панацея, те няма да решат генерално проблема, но на чуждестранните работници от трети страни след изтичането на краткосрочната 90-дневна работна виза няма да им се налага да се връщат до мястото, където е издадена тази виза, а ще могат да си  я подновяват тук на теритирията на България.

За краткосрочната работна виза да има улеснен режим при продължаването, така че да могат работниците да остават до края на сезон“, коментира Милошев.

Той съобщи още, че Министерството на външните работи има задачата да увеличи капацитета на консулските служби, така че да се издават работни визи и на място в съответната страна.

В рамките на пет дни – от 24 до 26 април министърът на туризма Евтим Милошев ще посети Българското Черноморие, а след това, на 26 и 27 април ще се разходи до Велико Търново и Търговище, съобщиха иначе от пресцентъра на министерството. Целта му е да провери готовността за посрещане на летния туристически сезон 2024.

В поредица от работни срещи в Бургас, Слънчев бряг и Варна той ще се срещне с представителите на туристическия бизнес, както и с различни отговорни институции на държавно и местно ниво – областни управители, местните власти и представители на контролните органи.

След провеждане на срещите за Южното и за Северното Черноморие са предвидени брифинги за медиите.

На 25 април вечерта министър Евтим Милошев ще участва в церемония по връчване на награди за победителите в Националното състезание по професии 2024, чийто символичен домакин е Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна.

Официални гости на събитието ще бъдат министърът на туризма Евтим Милошев и секретарят на Президента по образование, култура и туризъм д-р Илин Димитров, който всъщност е предшественик на Милошев в като служебен министър.

На 26 и 27 април обиколката на министъра на туризма Евтим Милошев ще продължи в градовете Велико Търново и Търговище, като фокусът ще бъде поставен върху развитието на регионите и културно-историческия туризъм.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени