Connect with us

Timeline

Копейкин: Украинци обстрелват българско село и то с наши снаряди. Чумаков от Херсон: Там дори няма българско село!

Published

on

Украинци обстрелват българско село в Таврия и то с български снаряди. Такава информация сподели в блога си, както и на страниците си във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, предаде „Трибюн“.

Според него информацията е вярна, а родните медии не я отравили – „вопъл, нито стон. Дори не си правят труда да опровергаят новината“, пише Костадинов.

Под публикацията се включва Петър Чумаков от Херсон, председател на българското сдружение „Хан Кубрат“, който обяснява, че в този район няма българско село, а само две семейства: 

„Срам, позор и още много пъти срам за вас за невярната информация и лъжи. В Алешки (правилно Олешки) няма и никога не е имало компактно население от българи!!! Познавам само две български семейства там, в чиито къщи първо се настаниха руските окупатори, а после ги наводниха и унищожиха, същото се случи и с къщата на тъста и тъща ми!!!“, обяснява Чумаков.

Информацията за обстрела тръгва от руската агенция ТАСС, която бива цитирана в няколко български медии. Тя се позовава на думи на ръководителя на херсонския регионален клон на Всеруската обществена организация на ветераните „Бойно братство“ и депутат от регионалния парламент Игор Телегин.

„Има 120-милиметрови минохвъргачки, които стрелят към Альошки. Там има район, в който живеят българи. И този български снаряд удря български къщи“, казва Телегин на кръгла маса, посветена на доставките на оръжия от страните от НАТО за Украйна.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени