Connect with us

Парламент

„Възраждане“ бият тревога в НС: Изнасят се тайно боеприпаси от български бази за Украйна

Published

on

Имаме информация, че тайно се изнасят боеприпаси от поделения на Българската армия. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от „Възраждане“.

„Става дума за мирновременните и военновременните запаси. Става дума за запасите и резерва. Това е не само личен състав – хората, които могат да бъдат мобилизирани, но и техниката, боеприпасите и оборудването, които могат да бъдат използвани по време на война. В случая с този запас по закон може да се разпореждат Народното събрание, върховният главнокомандващ – президентът, Министерски съвет и Министерство на отбраната“, поясни депутатът от „Възраждане“ Ивелин Първанов.

„При създалата се политическа ситуация през последните седмици, в тази мътна вода, която се появи, някои хора решиха да ловят риба. Определени кръгове, включвам и министър-председателят и министърът на отбраната, явно искат да засвидетелстват своето коленопреклонно отношение към нашите западни партньори и съюзници, които не ни третират като равноправна страна, и се опитват да направят нещо зад гърба на Народното събрание.

През последните месеци от отделни бази и от отделни военнослужещи получихме информация, че целенасочено се бракува и съкращава запасът от технически средства, с който разполагат нашите въоръжени сили. Т.е. една голяма част от тях, класифицирайки се като негодни, се отправят към трети страни, които снабдяват косвено Украйна. Тези средства се отклоняват и биват изнасяни от нашите бази“, обяви Първанов.

Неприятното в случая е, че тази карма лека-полека се връща към българския народ. Вчера излезе информация в медиите, че въоръжените сили на Украйна от десния бряг на Днепър са обстрелвали български селища, които се намират на левия бряг, около административния център Альошки на контролираната от Русия Херсонска област.

Не можем да кажем какви са загубите, но становището на партия Възраждане е, че България трябва да е боеспособна и готова по всяко време.

Трябва да сме готови да посрещнем сами предизвикателствата на съвремието. Затова са ни необходими по-големи запаси от всякакви технически припаси, да мотивираме личния състав – а виждате, че цялото ни общество е обзето от апатия. За да съществува България, за да ни има като държава и като нация, на първо място трябва да се грижим за нашата имунна система – въоръжените сили. Не можем да ги съкращаваме по какъвто и да е благовиден повод, официално наричан съюзнически ангажименти. Ние ангажименти към Украйна нямаме, заключиха народните представители от „Възраждане“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени